TURKIET 3-1 GEORGIEN: ARDA GULER GÖR MÅL FRÅN LÅNGT HÅLL OCH LEDER TURKIET TILL UNDERHÅLLANDE SEGER I EURO 2024

Estimated read time 7 min read

Arda Guler gjorde ett fantastiskt mål från långt håll och hjälpte Turkiet att öppna sin Euro 2024-kampanj med en underhållande 3-1-seger över Georgien. Turkiet tog ledningen med en volley innan Georges Mikautadze gjorde Georgiens första mål någonsin i Billiga Turkiet Fotbollströjor EM och kvitterade. Gulers mål gjorde 2-1 till Turkiet innan de säkrade segern med ett mål från Kerem Akturkoglu på stopptid.

Ett mål från Turkiets tonårssensation Arda Guler, som kan bli turneringens mål, hjälpte till att säkra en 3-1-seger över debutanterna Georgien i den mest underhållande matchen hittills i Euro 2024.

Mert Muldurs volleyöppning kvitterades av Georges Mikautadze i den första halvleken innan Gulers utsökta mål och ett sista kontringsavslut från inhopparen Skräddarsydda Arda Güler Fotbollströjor Kerem Akturkoglu stoppade alla chanser till en georgisk skrällseger i deras första stora turnering.

Men Willy Sagnols lag visade att de hörde hemma på den här nivån i ett spännande möte under hemska förhållanden i Dortmund, där båda sidor träffade trävirket i sammanlagt 37 försök under de 90 minuterna.

Turkiet toppar nu Grupp F och Portugal möter Tjeckien senare på tisdagen.

TURKIET 3-1 GEORGIEN: ARDA GULER GÖR MÅL FRÅN LÅNGT HÅLL OCH LEDER TURKIET TILL UNDERHÅLLANDE SEGER I EURO 2024

En apokalyptisk regnstorm producerade flera vattenfall i hörnen av stadion timmarna före avspark, men tack och lov klarnade himlen upp i tid för att handlingen skulle komma igång i Dortmund.

Turkiet verkade inte alls avskräckta av förhållandena eftersom de började snabbt, oupphörligt attackerade Georgien och skapade en rad tidiga chanser, där Kaan Turkiet Fotbollströjor herrar Ayhan träffade stolpen med en daisy-cutter.

Ett turkiskt mål kändes oundvikligt när Muldur slog in en fantastisk öppning på volley och Vincenzo Montellas lag såg ut att gå segrande ur striden när de fördubblade sin ledning direkt efter avspark, bara för att VAR skulle upptäcka att målskytten Kenan Yildiz var offside.

Georgien behövde svara och det gjorde de med stil när Mikautadze tryckte in ett skott vid den främre stolpen för att markera sitt lands första mål i en stor turnering och stoppa det turkiska momentumet.

Chanserna fortsatte att hagla i båda ändar efter pausen och Turkiet tog ledningen på nytt när tonårssensationen Guler styrde in en 25-metersrullare i det bortre hörnet.

Men Georgien ville inte ge upp kampen och träffade trävirket två gånger i slutskedet innan de lämnade alla spelare framåt i ett sista försök att kvittera som gick fel när Turkiet kontrade och Akturkoglu avslutade i ett tomt mål.

SAMTALSÄMNE – TURNERINGENS MATCH I DORTMUND

Få hade förväntat sig att Turkiets möte med Georgien en stormig dag i Dortmund skulle bjuda på den mest spännande fotboll vi hittills har sett i Euro 2024, men det är svårt att förneka att så var fallet.

Under 90 andlösa minuter var båda lagen mer än nöjda med att anfalla vid varje tillfälle inför en förvånansvärt högljudd publik som dominerades av turkiska fans.
Georgiens debut i en stor turnering kommer inte att glömmas bort i första taget och de visade många uppmuntrande tecken trots förlusten, medan Turkiet kommer att åka hem med en stor förväntan inför framtiden efter att deras två tonåriga yttrar, Guler och Kenan Yildiz, båda imponerade.

MATCHENS LIRARE – ARDA GULER (TURKIET)
Hypen kring Guler kommer bara att växa efter den här starten på Euro 2024. Real Madrids yttermittfältare slog igenom i slutet av La Liga-säsongen med fem mål på Vintage Tröjor fem matcher, och han ser ut att ha tagit med sig den formen in i sin första stora turnering.

19-åringens mål var en riktig pärla och pricken över i:et i en prestation fylld av snyggt fotarbete, farliga leveranser och smarta rörelser. Guler har anlänt.

SPELARNAS BETYG
Turkiet: Gunok 7; Muldur 8, Akaydin 8, Bardakci 7, Kadioglu 8; Ayhan 8, Calhanoglu 7; Guler 9, Kokcu 7, Yildiz 7; Yılmaz 7

Utbyten: Demiral 6, Celik 7, Yazici 6, Akturkoglu 7, Ozcan N/A
Georgien: Mamardashvili 7; Kverkvelia 6, Kashia 6, Dvali 6; Kakabadze 7, Mekvabishvili 7, Kochorashvili 8, Chakvetadze 6, Tsitaishvili 6; Kvaratskhelia 7, Mikautadze 8
Reservspelare: Lochoshvili 6, Davitashvili 6, Zirzivadze N/A, Altunashvili N/A

MATCHENS HÖJDPUNKTER

10′ KALKONEN TRÄFFAR STOLPEN! Så nära! De kan inte tro att de inte leder här. Georgien kan inte rensa sina linjer och bollen arbetas tillbaka till Ayhan vid kanten av straffområdet. Mittfältaren slår en perfekt djupledsboll mot det nedre hörnet, men den tar i insidan av stolpen och ut i säkerhet.

25′ MÅL! TURKIET 1-0 GEORGIEN (MULDUR): Ta. A. Bow! Det har varit på väg, och öppningsmålet kommer i sensationell stil från Turkiets högerback Muldur. Kadioglu slår ett inlägg in i straffområdet som nickas ut mot kanten där Muldur väntar på att den ska falla innan han slår en volley i det övre hörnet.

28′ UTVISAT MÅL – TURKIET: Vilken lättnad för Georgien! Strax efter återstarten dubblar Turkiet sin ledning och det här stället går bananas. Det är en flytande rörelse längs högerkanten som hittar Guler, som lägger in en boll och Kokcu knuffar den vidare till Yildiz som avslutar vid den bakre stolpen, men Juventus ytter var offside.

33′ MÅL! TURKIET 1-1 GEORGIEN (MIKAUTADZE): Otroligt! Vilket mål av Georgien, fantastiskt upplagt av Kochorashvili, som dansar förbi sin markering med ett steg över för att dra en boll in i boxen och Mikautadzes smarta första avslut slår Gunok vid sin närmaste stolpe.

65′ MÅL! TURKIET 2-1 GEORGIEN (GULER): Va?! Arda Guler, det är OUTRAGEOUS! Real Madrid-mannen har visat glimtar av sin förmåga ikväll, men just där är en slag i magen, gör inga misstag som understryker poängen. Han slår bollen i det bortre hörnet från 25 meter, kanske mer, för att ge Turkiet ledningen igen och göra stadion vild.

70′ GEORGIEN TRÄFFAR RIBBAN! Så nära en kvittering! Kochorashvili gör en briljant aktion när han tar sig förbi en försvarare och kommer fri i straffområdet, men hans avslut tar i ribban och bara målvakten kan se det.

95′ GEORGIEN TRÄFFAR STOLPEN! Otroliga scener i slutet av matchen när en frispark från djupet slås in i en välfylld box och tar i den bortre stolpen! Turkiet lyckas rensa undan men Georgien pressar på hårt.

97′ MÅL! TURKIET 3-1 GEORGIEN (AKTURKOGLU): Kvällen är Turkiets! Med alla 11 georgiska spelare i boxen för att försöka få till en dramatisk kvittering efter en hörna vinner Turkiet bollen och slår till i paus, vilket ger inhopparen Akturkoglu den enklaste uppgiften att löpa upp i planen och passa in i ett tomt mål.

More From Author

+ There are no comments

Add yours