Mbappé ser til fra udskiftningsbænken, da Frankrig og Holland producerer EM 2024’s første 0-0

Estimated read time 4 min read

Kylian Mbappé så til fra udskiftningsbænken, da Frankrig og Holland sluttede 0-0 i en tung EM-kamp fredag.

Antoine Griezmann brændte Frankrigs bedste chancer, mens Xavi Simons fik et mål annulleret for hollænderne i den første målløse uafgjorte kamp i turneringen.

Det betyder, at begge hold har fire point i gruppe D efter deres anden kamp. Det sikrede også, at Polen var det første hold, der blev elimineret. Polen blev slået af Østrig med 3-1 tidligere fredag og er sikker på at slutte nederst i gruppen, selv hvis de slår Frankrig fodboldtrøjer børn i den sidste gruppekamp.

Frankrigs optakt var præget af spekulationer om, hvorvidt Billige Mbappé fodboldtrøjer ville spille, efter at holdets anfører brækkede næsen i åbningssejren på 1-0 over Østrig.

Mbappé trænede med en ansigtsmaske torsdag, og landstræner Didier Deschamps var optimistisk med hensyn til, at han ville være til rådighed. Men Deschamps besluttede åbenbart, at det ikke var risikoen værd at spille Mbappé i en kamp, som hans hold ikke havde brug for at vinde.

“Kylian gør det godt. Han bliver bedre for hver dag. Hvis det var en afgørende kamp, ville jeg have tænkt to gange over, om han skulle spille,” erkendte Deschamps. “Det er en risiko for ham. For hver dag, der går, kommer vi til et punkt, hvor det er bedre for ham. Jeg syntes, det var en klogere beslutning at holde ham på bænken.”

Frankrig havde sin bedste periode med pres efter pausen, hvor Aurélien Tchouaméni headede over, målmand Bart Verbruggen afviste Griezmann fra tæt hold, og Ousmane Dembélé var tæt på.

Frankrig fodboldtrøjer børn
Mbappé ser til fra udskiftningsbænken, da Frankrig og Holland producerer EM 2024’s første 0-0

I den 69. minut sendte Xavi bolden i mål i den anden ende på en returbold, efter at Mike Maignan havde reddet Memphis Depays forsøg. Det udløste en vild hollandsk fejring, der sendte ølbægre og deres indhold op i himlen over Leipzig. Men fansenes glæde blev hurtigt dæmpet, fordi Denzel Dumfries, som var offside, efter et langt VAR-tjek blev dømt for at have forhindret Maignan i at forsøge at redde Xavis skud.

Hollands landstræner Ronald Koeman var af en anden opfattelse og mente, at målet burde have været godkendt.

Griezmann havde den bedste af Frankrigs tidlige chancer og tvang Verbruggen til at redde, før han og Adrien Rabiot på en eller anden måde formåede at skyde forbi, da det så ud til at være lettere at score. Rabiot havde kun målmanden at slå, men han forsøgte sig i stedet med en aflevering til Griezmann, som faldt omkuld i forsøget på at ramme den fra tæt hold.

Det franske hold, som havde brug for et selvmål for at slå Østrig, har endnu ikke scoret ved EM 2024.

“Vi var ikke effektive nok. Vi havde fem eller seks målchancer, og vi var ikke i stand til at finde vej til netmaskerne, og hvis vi ikke er i stand til at finde vej til netmaskerne, går vi ikke derfra med tre point,” sagde Deschamps. “Jeg er glad på trods af, at vi ikke var effektive nok.”

De hollandske fans var i overtal i forhold til de franske. Europa Cup Trøje Tusindvis af orangeklædte fans havde tidligere lyst Leipzigs centrum op, selvom de franske fans i blåt på ingen måde var afskrækket fra at skabe deres egen fest. En fransk tilhænger bragte en levende hane til stadion aftenen før kampen. Det var uklart, om dyret havde billet til kampen.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours